Xavi je Piqueu prvi dan pokazao ko je šef: "Nećeš ti nigdje"
Foto - EPA

Zabranio mu gostovanje u emisiji

Xavi je Piqueu prvi dan pokazao ko je šef: "Nećeš ti nigdje"

Midhat Šljivak

Dolazak Xavija Hernandeza (41) na mjesto trenera Barcelone očigledno je donio brojne promjene u ekipi.

Xavi je od prvog dana u timu postavio određena pravila i ne dozvoljava apsolutno nikom da prekrši pravila ponašanja.

Na svojoj koži je to među prvim osjetio Gerard Pique. Iako su veliki prijatelji, Xavi nije dopustio jednom od kapitena kluba da radi šta želi.

Pique je za ponedjeljak imao zakazano gostovanje u jednoj popularnom TV showu, ali mu je Xavi zabranio da se pojavi u humorističnoj emisiji El Hormiguero.

Tako je novi trener Barcelone pokazao da su pravila za sve igrače apsolutno ista i da niko nije iznad kluba i tima. Navodno je Xavi zabranio Piqueu putovanja zbog privatnih obeveza, posebno kada je van terena zbog povreda.

Pique i Xavi su van terena izuzetno bliski prijatelji, ali popusta nema i defanzivac katalonskog tima morat će da prihvati ovu odluku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gerard Pique poznat je po tome što često gostuje u TV emisijama, no očigledno će morati da smanji svoje učestvovanje u nebitnim događajima.

Xavi i Pique su bili saigrači u Barceloni od 2008. do 2015. godine, kao i u reprezentaciji Španije, a osvojili su apsolutno sve.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kondor11
Ja strucnjaka i kurca ovaj ce bit gori od koemana
1 12
MIHA
Ma nema sanse da bilo ko bude gori od zutog Koemana. Ni u snu.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije