Ramos i Marcelo na korak od rekorda, Luka Modrić pridružio se Alfredu Di Stefanu

Ramosu i Marcelu nedostaje jedna 'kanta' da dostignu Francisca Genta

Ramos i Marcelo na korak od rekorda, Luka Modrić pridružio se Alfredu Di Stefanu

Real Madrid jučer je osvojio naslov prvaka Španjolske čime su Sergio Ramos i Marcelo stigli do svog 22. trofeja u dresu "Kraljevskog kluba" i korak su do klupskog rekorda. 

Sada im nedostaje tek jedna 'kanta' kako bi dostigli rekordera Francisca Genta koji je nosio dres Reala od 1953. do 1971. osvojivši čak 23 trofeja pri čemu 12 naslova španjolskog prvaka i šest Kupova prvaka.

Ramos je na Santiago Bernabeu stigao 2005. iz Seville za 27 miliona eura što je tada bio španjolski rekord za obrambenog igrača. U godinama koje su slijedile prometnuo se u jednog od ključnih igrača španjolskog velikana. Za Real je do sada upisao 649 nastupa postigavši čak 96 golova.

Marcelo je u Real stigao 2007. iz Fluminensea, a do sada je ubilježio 509 nastupa i postigao 38 golova. Obojica su su osvojila po 22 trofeja - četiri Lige prvaka, pet prvenstava, četiri klupska svjetska prvenstva, tri europska Superkupa, četiri španjolska Superkupa, te dva Kupa Kralja. Iza njih je Manolo Sanchis sa 21 trofejem, Karim Benzema, Iker Casillas i Jose Antonio Camacho imaju po 19 trofeja, dok su Chendo i Raphael Varane osvojili po 18.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Među velikanima jednog od najvećih klubova svijeta nalazi se i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić sa 17 trofeja koliko ima i slavni Alfredo di Stefano. Luka je u Real stigao 2012. iz Tottenhama za 35 miliona eura i u osam godina osvojio je čak 17 trofeja. Četiri puta je bio prvak Europe, ima i dva španjolska prvenstva, s Realom je četiri puta slavio i na klupskim svjetskim prvenstvima, osvojio je tri europska Superkupa, tri španjolska Superkupa, te jedan Kup Kralja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi