Ramos Realu uštedio 50 miliona eura
Foto - EPA

On je zaslužan za smanjenje plata

Ramos Realu uštedio 50 miliona eura

M. Šljivak

Madridski Real dogovorio je sa fudbalerima smanjenje plate za 10 posto.

Iako je prvobitno bilo najavljeno kako Kraljevi neće rezati plate, na kraju je ipak postignut dogovor o malom smanjenju od 10 posto, a ova cifra će se povećati na 20 posto ako se sezona ne okonča.

Real za razliku od drugih klubova nije žurio sa smanjenjem plata. Pregovori sa igračima koje je predvodio Sergio Ramos trajali su pet dana i na kraju je postignut dogovor.

Igrači su prvobitno imali namjeru da pristanu na kresanje plate od pet procenata. Međutim, Florentino Perez je ipak uspio da nagovori Ramosa i nakon njegovog razgovora s ostatkom ekipe, igrači su pristali da dobiju za 10 procenata manju platu.

Kraljevski klub će tako da uštedi 50 miliona eura ako se sezona nastavi, a čak 100 miliona eura ako se kojim slučajem prekine, što je ipak za sada nerealno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real ipak ne bi trebao previše da osjeti financijsku krizu. Kraljevi su jedan od najstabilnijih klubova u Evropi, ali sasvim sigurno da će im dobro doći to što su uspjeli da postignu dogovor s igračima.

Njihov najveći rival Barcelona morao je da sreže plate za čak 70 posto i to je izazvalo popriličan revolt među igračima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi