Ramos shvatio da je vrijeme: Kapiten Reala otvoreno o svim problemima u klubu
Sergio Ramos je priznao da je žuti karton u prvoj utakmici protiv Ajaxa bio velika greška

Kapiten Reala odgovorio na mnoga pitanja

Ramos shvatio da je vrijeme: Kapiten Reala otvoreno o svim problemima u klubu

S. Pašalić

Sergio Ramos je odlučio da progovori o krizi koja se dešavala u Realu posljednjih nekoliko sedmica i objasnio neke stvari.

Real je u posljednje dvije sedmice ostao bez šansi da osvoji bilo kakav trofej ove sezone, a nakon toga atmosfera u klubu iz Madrida je postala još lošija.

Ramos je propustio uzvratnu utakmicu Lige prvaka protiv Ajaxa zbog namjerno dobijenog žutog kartona u prvoj utakmici, a nakon što je Real ispao iz Lige prvaka Ramos je ušao u žestoku raspravu sa predsjednikom Florentinom Perezom.

Nakon što se nije oglašavao povodom svega što se dešavalo u Realu, kapiten kluba iz Madrida je odlučio da odgovori na neka pitanja i pojasni cijelu situaciju u klubu.

"Posljednja dešavanja su bila katastrofalna i ja se ne krijem, mi se ne krijemo. Mi kao igrači smo najodgovorniji, a ja kao kapiten sam odgovorniji od svih ostalih igrača", rekao je Ramos.

Zatim je Ramos u nekoj vrsti intervjua postavljao sam sebi pitanja i istovremeno davao odgovore na njih.

Da li je žuti karton u Amsterdamu bio greška?

"Apsolutno je to bila greška i prihvatam krivicu 200 posto"

Zašto ste snimili dokumentarac?

"Postoje određene obaveze i nikada nisam ni pomislio da bi utakmica na Santiago Bernabeu mogla teći onim tokom. Snimanje je prekinuto čim je utakmica krenula"

Jeste li se sukobili sa predsjednikom u svlačionici?

"Problemi u svlačionici se rješavaju u svlačionici, nema problema i svi imaju isti interes"

Jeste li se obratili svojim saigračima i kritikovali ih?

"U svlačionici uvijek razgovaramo i motivišemo jedni druge i uvijek na konstruktivan način"

Jeste li imali sukob s Marcelom?

"Na svakom treningu imamo rasprave, to je dio pritiska. Ali to je samo još jedna u nizu spekulacija koje se pojavljuju iz dana u dan. Marcelo mi je kao brat"

Zašto ste putovali u Valladolid?

"Zato što sam htio biti uz svoje saigrače i podržati ih"

Potražite više informacija na temu La Liga:

Šta se događa sa trenerom?

"To je odluka koju ne donosimo mi i nećemo se miješati. Poštujemo trenera i podržavamo ga, moramo zajedno raditi zbog budućnosti kluba", zaključio je Ramos na kraju ovog intervjua.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi