Ramsey je prvi put izveo panenku, a otkrio i zašto

Za sve je kriv Stojković

Ramsey je prvi put izveo panenku, a otkrio i zašto

Fudbaler Arsenala Aaron Ramsey bio je strijelac jedinog pogotka za Vels na sinoćnjoj utakmici protiv Srbije u Beogradu (1:1).

Ramsey je u 35. minuti na maestralan način izveo jedanaesterac, te popularnom panenkom matirao Vladimira Stojkovića.

Kako je poručio nakon utakmice, upravo je iskusni golman najveći krivac što je Ramsey na neki način odlučio da ga ponizi takvim udarcem.

"Stojković mi je rekao da će ostati na sredini gola i da ću i ja šutirati po sredini. Provocirao me, pa sam odlučio da pošaljem takvu loptu u desnu stranu. Bio sam smiren i siguran u sebe i znao sam šta radim", započeo je Ramsey, te dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Kod ovakvih udaraca uvijek postoji određeni rizik, ali ja na teren izlazim da uživam. Bio je to veliki trenutak u ovoj velikoj utakmici, a ja sam bio potpuno smiren. Moram priznati da nikada do sada nisam šutirao penal na ovakav način".


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi