Ramsey: Ronaldo? Najnormalniji, osoba kao i sve druge
EPA

Oduševio ga je Portugalac

Ramsey: Ronaldo? Najnormalniji, osoba kao i sve druge

Velški fudbaler Aaron Ramsey za ugledni BBC ispričao je kakav je dojam na njega ostavio Cristiano Ronaldo.

Tokom ljetnog prijelaznog roka Ramsey se nakon deset godina provedenih u Arsenalu pridružio Juventusu, a u svlačionici ga je dočekao Cristiano Ronaldo uz čije ime se vežu brojne predrasude.

I dok Portugalca mnogi smatraju umišljenim i bahatim, njegovim ponašanjem i karakterom Ramsey je, s druge strane, oduševljen.

"Ronaldo je jedan od najvećih fudbalera u historiji, ali je kao osoba najnormalniji. Odmah je probio led i učinio da se osjećate kao da razgovarate sa bilo kim drugim", ispričao je Ramsey i dodao:

"Inače u klubu je porodična atmosfera, svi su motivisani i fokusirani na ono što rade i nemam nikakvih primjerdbi."

Otkrio je Ramsey i kako je primoran da u Torinu uči italijanski jezik, koliko zbog fudbalskih razloga, toliko i privatnih.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kada odete u restoran ili na benzinsku pumpu, neki ljudi ne govore engleski. Važno je govoriti njihov jezik kako biste se prilagodili njihovoj kulturi i kako biste je razumjeli", ispričao je Ramsey.

Nakon što je start sezone propustio zbog povrede, Ramsey je posljednje tri utakmice počeo od prve minute, a uspio je da postigne i jedan gol.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi