Ma kakav De Bruyne - Matondo u 93. minuti postigao golčinu za tugu navijača Celtica!

Spasio bod svojoj ekipi

Ma kakav De Bruyne - Matondo u 93. minuti postigao golčinu za tugu navijača Celtica!

Esmer Oštraković

Fenomenalan Old Firm derbi odigrali su Rangers i Celtic, a na kraju pobjednika nije bilo. Iako su gosti imali prednost od 2:0 na poluvremenu utakmica je na kraju završena remijem od 3:3.

Utakmica je imala jako lud start jer je Celtic već nakon dvadeset sekundi igre došao do prednosti.

Lopta je bila kod Harta koji ju je ispucao naprijed, a Maeda je uz dosta sreće uputio udarac i matirao golmana domaće ekipe za veliko slavlje gostiju.

Na narednu priliku se čekalo do 24. minute kada je Goldson probao za domače, ali je lopta nakon njegovog udarca otišla malo preko gola.

Dvije minute kasnije ponovo u šansi Maeda. Uputio je udarac, ali je Butland ovaj put uspio da odrabni njegov udarac.

Gosti su u 33. minuti dobili penal i to nakon asistencije iz VAR sobe, a u gol ga je pretvorio O'Riley.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena rezultat se više nije mijenjao i gosti su imali veliku prednost.

Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 55. minuti domaći tim smanjuje na 2:1. Siguran sa bijele tačke bio je Tavernier.

Dvije minute kasnije veliko slavlje domaćih, ali na kraju se ispostavilo da je bilo uzalud. Dessers je postigao gol, ali on je naknadno poništen zbog prekršaja.

Posljednjih deset minuta bilo je fenomenalno. Sima je u 85. minuti poravnao na 2:2, ali nije dugo trajalo veselje domaćih navijača.

Samo dvije minute kasnije Bernardo upisuje asistenciju, a gol za novo vodstvo Celtica postiže Idah.

Konačan rezultat postavio je Matondo prekrasnim golom u 93. minuti utakmice. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Premiership 32. kolo:

Rangers - Celtic 3:3

Top Komentari

Aspirator
Kao prvo, nisi postavio link “ovdje” kao drugo, ovaj tip ni desnu kopačku KDB-a nemoze vezati tako da je bilo koje poredjenje glupo do bola
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi