Hrvatski reprezentativac pravi transfer - Zaigrat će s Bosancem koji je legenda lige!
Borna Barišić bi mogao pojačati Trabzonspor.

Barišić u Turskoj?

Hrvatski reprezentativac pravi transfer - Zaigrat će s Bosancem koji je legenda lige!

E. Ganibegović

Mart je mjesec, no već se uveliko priča o potencijalnim transferima na ljeto. Jedan hrvatski reprezentativac mogao bi da napravi zanimljiv transfer.

Sasvim sigurno je da će ljetni prijelazni rok donijeti dosta zanimljivih transfera, a akter jednog trebao bi da bude i hrvatski lijevi bek, Borna Barišić.

On je 2018. godine za nešto više od dva miliona eura iz Osijeka prešao u škotski Rangers, a nakon šest godina mogao bi ponovo da napravi transfer i to na drugi kraj Evrope, odnosno u azijski dio Turske.

Kako prenose inostrani mediji prenose, hrvatski fudbaler bi mogao da pojača Trabzonspor za koji igra i bivši bh. reprezentativac i legenda turske Super Lige, Edin Višća, najbolji asistent u historiji lige. 

Agent 31-godišnjeg beka bi uskoro trebao da stigne u Tursku kako bi finalizirao detalje ugovora koji bi se na ljeto trebao potpisati.

Oglasi

Osim Edina Višće, članovi Trabzonspora su i hrvatski fudbaleri Filip Benković i Mislav Oršić, pa u slučaju dolaska u Trabzon gotovo sigurno neće imati velikih problema s prilagodbom, barem ne u svlačionici.

Podsjetimo, Barišić je i dijete NK Osijek, a u karijeri je još igrao za Bijelo Brdo, Lokomotivu i GNK Dinamo Zagreb.

Za reprezentaciju Hrvatske je debitovao 2017. godine i do sada je upisao 35 nastupa. Postigao je i jedan pogodak.

Što se ove sezone tiče, Barišić je upisao 29 nastupa. Postigao je jedan gol i dodao šest asistencija.

S Rangersom je jednom bio prvak Škotske, te je po jednom osvajao Kup i Superkup ove zemlje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Godine 2016. osvojio je naslov prvaka Hrvatske u dresu Dinama i to su mu za sada četiri osvojena trofeja u karijeri.

Svakako da tome treba dodati i bronzanu medalju sa Svjetskog prvenstva koje se u Kataru igralo krajem 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi