Rangers doveo Defoea, Gerrard nije krio oduševljenje

Iskusni napadač stigao na posudbu

Rangers doveo Defoea, Gerrard nije krio oduševljenje

Proslavljeni engleski napadač Jermain Defoe danas je postao novi fudbaler Glasgow Rangersa, u koji je stigao na 18-mjesečnu posudbu.

Kao što je bilo i najavljivano, Defoe je odlučio prihvatiti poziv škotskog velikana i napustiti Bournemouth, u kojem se ove sezone nije previše naigrao.

"Veoma sam sretan što mogu poželjeti dobrodošlicu Jermainu Defoeu u Rangers. On je nevjerovatno sposoban napadač sa bogatim iskustvom, a postizao je golove u svakom klubu u kojem je bio. Trebao bi biti veliko pojačanje za naš klub", rekao je menadžer Rangersa Steven Gerrard o fudbaleru koji je sedmi najbolji strijelac engleske Premier lige svih vremena.

Jermain Defoe je ponikao u Charltonu, a prvi transfer je napravio 1999. godine kada je prešao u West Ham. Potom je zaigrao za Bournemouth kao posuđen igrač, a onda se vratio u West Ham iz kojeg je 2004. prešao u Tottenham.

Iz Spursa je Defoe četiri godine kasnije otišao u Portsmouth, ali se već naredne godine vratio nazad na White Hart Lane gdje je proveo novih pet sezona. Poslije toga je igrao za Toronto, Sunderland i Bournemouth, čiji je član od ljeta prošle godine.

Defoe je u karijeri odigrao 57 utakmica za reprezentaciju Engleske i postigao je 20 golova, a živa je legenda i Premier lige u kojoj je sakupio 496 nastupa uz 163 postignuta gola.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
38 god... hocel ovaj did u penziju ikad?! Ccc
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi