Euforija na Ibroxu: Gerrard doveo pojačanje godine u Rangers!

Jermain Defoe prošao ljekarske preglede

Euforija na Ibroxu: Gerrard doveo pojačanje godine u Rangers!

E. Čaušević

Legendarni škotski klub Rangers konačno se vraća na stare staze slave, a nakon što je Steven Gerrard preuzeo klupu ovog tima klub se vratio u vrh tabele gdje i pripada.

Rangers je prethodnih godina prošao kroz nevjerovatno težak period i bio čak izbačen iz škotskog Premiershipa, no uspjeli su se vratiti. Trenutno se bore s ljutim rivalom Celticom u domaćem prvenstvu što je do prije nekoliko godina bilo nemoguće zamisliti.

Steven Gerrard radi veoma dobar posao u Rangersu i pokazuje da nakon igračke karijere ima nade za njega i u svijetu trenera. Prije nekoliko dana pojavila se informacija da je Gerrard dogovorio veliko pojačanje za Rangers i da će u klub doći legendarni Jermaine Defoe.

Ovaj 36-godišnji napadač igra trenutno u Bournemouthu gdje ove sezone većinom grije klupu. Sky Sports je prenio jutros da je Defoe doputovao u Glasgow kako bi odradio ljekarske preglede. Defoe je uspješno prošao ljekarske i narednih šest mjeseci će provesti na posudbi na Ibroxu.

Očekuje se da Ranger i Bournemouth u narednim satima potvrde dogovor, a Defoe će se već u ponedjeljak priključiti ekipi na pripremama na Tenerifama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi