Rangers dovodi fudbalera Osijeka kojeg je zapazio Gerrard

Barišić odlazi u Škotsku?

Rangers dovodi fudbalera Osijeka kojeg je zapazio Gerrard

Prema pisanju škotskih i hrvatskih medija, Rangers bi do kraja ljetnog prelaznog roka mogao angažovati Bornu Barišića.

Ovaj 25-godišnji lijevi bek oduševio je Stevena Gerrarda u dvomeču protiv Rangersa i sve su prilike da će škotski velikan uskoro poslati zvaničnu ponudu na adresu hrvatskog kluba.

Prema nekim najavima, Rangers je spreman ponuditi 2.2 miliona eura za Barišića, kojem je 'za dlaku' izmakao poziv u reprezentaciju Hrvatske koja je bila srebrna u Rusiji.

Ako Barišić potpiše za Rangers za obeštećenje o kojem se špekuliše, postat će šesti igrač Osijeka koji je otišao za milionsko obeštećenje. Ipak, neće biti rekorder jer je Jurica Vranješ 1999. prodan za tri miliona eura u Bayer Leverkusen.

Steven Gerrard traži pojačanje na poziciji lijevog beka, a njegov prvi izbor bio je Jake Cooper. Ipak, do tog transfera nije došlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi