Sinoć su sve oduševili i izborili Ligu prvaka, sada očekuju Ronalda!

Portugalac dobija ponudu iz Škotske

Sinoć su sve oduševili i izborili Ligu prvaka, sada očekuju Ronalda!

E. Škorić

Ulazak u grupnu fazu Lige prvaka donosi bogatstvo timovima, te je pravi vjetar u leđa i prilika za velike akvizicije.

Posebno ovo može da bude vrijedno uslovno rečeno manjim ekipama. Škotski velikan Glasgow Rangers sinoć je u Eindhovenu pobijedio PSV s 1:0 u revanšu play-offa i tako izborio grupnu fazu.

Danas će Škoti saznati ekipe s kojima će se sastati u grupnoj fazi, no njima je sam dolazak u ovu fazu takmičenja ogroman uspjeh.

Glasgow Rangers sada ima dodatne mogućnosti i može da razmišlja o velikim pojačanjima. Novinar Peter Harding objavio je kako Rangersi razmišljaju čak o Cristianu Ronaldu, koji je nezadovoljan u Manchester i želi da ga napusti.

Portugalac prvenstveno ima želju da ode jer mu nedostaje igranje u Ligi prvaka, a Glasgow Rangers je sada u mogućnosti da mu pruži to zadovoljstvo, kada već mnoge "ozbiljne" i velike ekipe nisu zainteresovane za angažovanje iskusnog napadača.

Dolazak Ronalda na Ibrox bila bi prava senzacija, a navijači škotskog velikana uveliko na društvenim mrežama šalju poruke u kojima pozivaju nogometaša Manchester Uniteda da dođe.

Ronaldo je očajno počeo sezonu na Old Traffordu, a u derbiju protiv Liverpoola doživio je određeno poniženje od Erika ten Haga, pa je u igru ušao tek u 86. minuti.

Poznato je da je Portugalac propustio većinu priprema jer je htio da napusti klub, ali za njega nije bilo ponuda koje je on očekivao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navodno, Ronaldo i dalje ima želju da napusti klub, ali nakon što je United doveo nekoliko zvučnih pojačanja počeo se predomišljati. Međutim, zbog svojih poteza izgubio je povjerenje trenera, a očito i mjesto u startnoj postavi.

Sve to pokušat će iskoristiti na Ibroxu i dovesti igrača koji bi u prvenstvu Škotske definitivno bio daleko najveća zvijezda, a sam klub bi mogao da zaradi ogroman novac od prodaje dresova jer ima veliku bazu navijača i u Škotskoj, ali i širom Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi