Rangnick dovodi jednu od najvećih legendi Milana?

Provjerena rješenja

Rangnick dovodi jednu od najvećih legendi Milana?

Kako vratiti Milan u sami vrh italijanskog fudbala? Taj zadatak će, po svemu sudeći, biti povjeren Nijemcu Ralfu Rangnicku koji će na San Siru postati menadžer engleskog tipa.

Mediji u Italiji već mjesecima pišu o dolasku Rangnicka u Milan, a da nisu u pitanju tek glasine potvrdio je i on sam, kazavši da su postojali razgovori prije nego što su se pojavila dešavanja oko koronavirusa.

Jedan od uslova bio je da upravlja cijelim sportskim segmentom, da odlučuje o pojačanjima, stručnom štabu... Navodno su se u Milanu složili s tim i čeka se samo kraj sezone da bude zvanično imenovan, a sukladno tome Rangnick se već "bacio" na posao.

List La Gazzetta dello Sport otkriva da Rangnick kao pomoćnike dovodi bivšeg stopera Milana Danielea Boneru, ali i legendarnog Arieda Braidu, koji je uz Silvija Berlusconija i Adriana Gallianija bio tvorac velikog Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posljednji angažman Braida je imao u Barceloni gdje je misiju savjetnika završio prošle godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi