Povratak Serije A je na vidiku!
Foto - EPA

Spadafora je optimističan

Povratak Serije A je na vidiku!

Midhat Šljivak

Italijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora optimističan je oko nastavka sezone u italijanskom fudbalu.

Fudbaleri se nakon pandemije koronavirusa polako vraćaju treninzima, a konačna odluka o nastavku sezone bit će donijeta 28. maja.

Ministar Spadafora je optimističan i vjeruje da će se sezona nastaviti.

"Razumijem da momci žele igrati. Pokazali su veliku odgovornost u proteklom periodu, ali moramo biti oprezni. Objavili smo protokol koji omogućavaju grupne treninge. Dobili smo zeleno svjetlo za to", rekao je Spadafora.

U ponedjeljak će Spadafora dobiti protokol za nastavak od Fudbalskog saveza Italije i oko svega je dosta optimizma.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Optimističan sam. Ne može fudbal samo stati ako se sve drugo vraća u život. To je strast i život svih Italijana. Ne želim ni zamisliti gdje bismo bili bez toga", rekao je Spadafora.

Trenutni plan za nastavak sezone je 20. juni, a sve će se znati za tačno šest dana nakon sastanka Spadafore sa čelnicima Saveza i lige.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarajlija46
Italija država koja je 100 puta gore prošla od Bosne.Država koja je možda i najgore poršla na svijetu.I opet se trude da nastave i nastavit ce.Dok nasi zakazuju 100000 nakvi sastanaka bezveze.SAVEZ NAPOLJE
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi