Hasan Salihamidžić radi na transferu koji će mu obilježiti karijeru - Bavarci spremni srušiti rekord
Bavarci su u potrazi za napadačem i spremni su srušiti transfer rekord kako bi ga doveli u svoje redove (Foto: EPA)

Potraga za napadačem

Hasan Salihamidžić radi na transferu koji će mu obilježiti karijeru - Bavarci spremni srušiti rekord

M. Šljivak

Minhenski Bayern će u ljetnom prijelaznom roku srušiti transfer rekord. Bavarci su spremni da po prvi put potroše iznad 100 miliona eura za jednog fudbalera, a čovjek za kojeg bi mogli izdvojiti ovu cifru je nigerijski napadač Victor Osimhen, koji je prva želja njemačkog velikana.

Victor Osimhen mogao bi postati najskuplje pojačanje u historiji Bayerna. Rukovodstvo kluba spremno je srušiti transfer rekord zbog nigerijskog napadača i vjerovatno će morati potrošiti više od 100 miliona eura za dovođenje 24-godišnjeg Nigerijca.

Bild je objavio listu napadača koje Bayern posmatra. Osimhen je u klubu označen kao glavni prioritet i učinit će se sve da bi se on doveo.

"Victor Osimhen je ekstremno skup, ali ako ga klub i Thomas Tuchel stvarno žele, te ako on želi doći, onda su spremni ići na sve", piše Bild.

Osimhen je navodno spreman da obuče dres Bayerna. Za sada je cijena ta koja je ozbiljan problem jer gazda Napolija Aurelio De Laurentiis želi čak 150 miliona eura za ovog fudbalera.

Pregovori s De Laurentiisom bit će svakako veliki izazov za Hasana Salihamidžića i rukovodstvo bavarskog kluba, no oni su prinuđeni naći pravu 'devetku', a takvi igrači koštaju.

Oglasi

Osimhen igra čudesan fudbal u Napoliju i vidjet ćemo hoće li od naredne sezone postizati pogotke u dresu Bayerna.

Naravno, Bayern ima alternative u slučaju da ne uspiju dovesti Osimhena. Lista napadača poprilično je duga, a na njoj se izdvajaju dva imena. To su Randal Kolo Muani i Rasmus Hojlund.

Kolo Muani igra odlično u Eintrachtu iz Frankfurta. Ovaj klub također želi blizu 100 miliona eura za njegov transfer i to su javno saopštili svim zainteresovanim klubovima.

Mnogo jeftinija varijanta je Danac iz Atalante Rasmus Hjolund. Međutim, on je i dosta mlad i pitanje je koliko bi Bayern dobio njegovim dovođenjem jer još nije 'dokazan' igrač.

Bild navodi i da klub još uvijek posmatra situaciju oko Harryja Kanea. Dosta je sumnji u to želi li 30-godišnjak konačno napustiti Tottenham i on trenutno nije prioritet.

Dušan Vlahović i Romelu Lukaku nisu u planovima njemačkog šampiona, iako se dosta pisalo da bi mogli stići u Minhen.

Hasan Salihamidžić je najavio kako će klub o transfer planovima poslušati glas novog trenera Thomasa Tuchela i da će se raditi sve s njim u dogovoru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Neću govoriti o imenima. Vidjet ćemo šta trener ima na umu i koga možemo dovesti. Potom ćemo odlučiti", rekao je Hasan Salihamidžić.

Treba svakako napomenuti da trenutni transfer rekord Bayerna drži defanzivac Lucas Hernandez kojeg su 2019. godine madridskom Atleticu platili 80 miliona eura. On po svemu sudeći neće još dugo biti rekorder i vidjet ćemo ko će od napadača završiti na Allianz Areni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

albis
Trebamo biti ponosni na našeg čovjeka u ovako velikom klubu. Kad vidim koliko ga pljujemo to dovoljno govori o nama. Kao da Bosanaca i Hercegovaca ima na stotine u svijetu na tako odgovornim funkcijama. Haso, kapa do poda!
0 2
DamirS
Kad se radi o nekom transferu uvijek pišete kako Hasan sprema ovo, sprema ono, kupuje, traži....a kad se neki igrač ispostavi kao greška onda su krivci Kahn i Hasan.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi