Rangnick tek stigao, a već iznio ideje o preuređenju engleskog nogometa

Nijemac bi mijenjao stvari

Rangnick tek stigao, a već iznio ideje o preuređenju engleskog nogometa

Edmir Škorić

Njemački stručnjak Ralf Rangnick je prije samo četiri sedmice stigao u Englesku i već je iznio svoje ideje za preuređenje engleskog nogometa.

Trener Uniteda smatra da bi klubovi iz Premier lige trebali odustati od nastupanjau Carabao Cupu (Liga kup), pošto smatra da je kaldendar previše zgusnut i da je nenormalno veliki broj utakmica.

Njemački stručnjak je također protiv pravila o ponavljanju utakmica u FA kupu nakon što se dueli završe neriješeno.

"Engleska je jedina viša liga koja igra dva kup takmičenja. U Francuskoj su ukinuli jedno takmičenje, rekao je Rangnick, dodavši: "Druga stvar su FA kup i reprize. To je promijenjeno i to je dobra stvar. U drugim zemljama nikad nemate reprize, to su teme o kojima bismo mogli razgovarati".

On je još istakao da bi trebalo da na snazi bude pravilo o pet izmjena tokom utakmice, ali Englezi su se vratili na tri izmjene dok je većina liga u Evropi ostalo na pet izmjena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Djeluje da sve ono što Rangnick govori zaista ima smisla, ali pitanje je hoće li mu se neke od želja ispuniti. S reprizama utakmica FA kupa je već odlučeno da ih nema i da se nakon neriješenog izvode penali, ali ostale promjene je teško očekivati.

Što se tiče Rangnicka i njegovog angažmana na Old Traffordu, bit će menadžer najmanje do kraja sezone, a onda se očekuje da se preseli u kancelariju, da radi u sportskom menadžmentu i da se pita za transfere. U prvih nekoliko utakmica pod njegovim vodstvom United je ostvario pobjede i najavio bolje dane.

Top Komentari

K79
sasvim logično razmišljanje jer englezi definitivno imaju jedan kup viška a uporno kukaju kako igraju previše utakmica, ne moraju ga ukidati trajno neka ovaj Carabao zamrznu na određeni period dok se situacija sa pandemijom ne stabilizira ako se ikad i stabilizira :D
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi