Ranieri: Bio sam šokiran, nikada to nisam prije doživio

Italijan o otkazu u Leicesteru

Ranieri: Bio sam šokiran, nikada to nisam prije doživio

Endin Čaušević

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri prije mjesec dana na iznenađenje mnogih dobio je otkaz na klupi Leicestera.

Ranieri je samo devet mjeseci prije otkaza s Leicesterom ispisao hitoriju osvajanjem titule prvaka Engleske. Ipak, loši rezultati u ovoj sezoni su natjerali vlasnike Lisica da italijanskom stručnjaku uruče otkaz. Mjesec dana nakon otkaza Ranieri je konačno otvorio dušu.

"Kada pomislim na otkaz u Leicesteru prvo što mi padne na pamet je osjećaj velikog iznenađenja, a ne ogorčenosti. Bio sam šokiran i nikada nisam doživio takvo nešto. Prošao sam kroz dosta stvari u svojoj karijeru, ali to je bio pravi šok za mene", rekao je Ranieri, te dodao:

"To je moj svijet. Počeo sam trenerski posao u Catanzaru gdje tereni nisu imali trave i postigao sam u svojoj karijeru sve sam. Kada se sve sabere čovjek dođe do zaključka da se ove stvari dešavaju samo u fudbalu. Žao mi je što se sve završilo na ovaj način".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Italijanski stručnjak je priznao da je već imao nekoliko zanimljivih ponuda, ali da još uvijek ne razimišlja o nastavku karijere. Ranieri je dodao da će tek nakon nekoliko mjeseci pauze razmatrati ponude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi