Ranieri dobio novac za pojačanja, jedno već dogovorio

Leicester se pojačava

Ranieri dobio novac za pojačanja, jedno već dogovorio

Edmir Škorić

U redovima aktuelnog engleskog prvaka Leicestera svjesni su da su im potrebna pojačanja.

Leicester je senzacinalno stigao do titule prošle sezone, no u ovoj se skoro pa bori za opstanak u ligi.

Iako u Ligi prvaka guraju dobro, Lisicama baš ne cvjetaju ruže u Premier ligi. Trener Claudio Ranieri od uprave će u januaru dobiti 30 miliona funti za pojačanja.

Dogovoren je već transfer Wilfreda Ndidija iz Genka, koji će Lisice koštati 14 miliona funti, a ostatak novca uložit će se na još jedno pojačanje. Traži se stoper i Ranieri u svom notesu ima nekoliko igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ono što brine Ranieri je činjenica da će sada u januaru, zbog Afričkog kupa nacija, biti lišen usluga Riyada Mahreza, Islama Slimanija i Daniela Amarteyja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi