Ranieri: Donnarumma nije izdajica

Stao u odbranu golmana

Ranieri: Donnarumma nije izdajica

Edmir Škorić

Trener Nantesa Claudio Ranieri stao je u odbranu talentovanog Milanovog golmana Gigija Donnarummu.

Donnarumma (18) je odlučio da ne produži ugovor s Milanom koji ističe narednog ljeta, te je postao omražen kod navijača, koji su ga nazivali izdajicom.

"Ovo nema veze s novcem i smiješno je govoriti o izdaji. Temelj problema je da bi igrač obnovio svoj ugovor ako vjeruje u projekat kojeg su predstavili novi vlasnici kluba. Talent kao što je Donnarumma treba da bude dio velikog tima. Je li Milan na razini pet ili šest vodećih evropskih timova? Novac nije važan, riječ je o ambicijama, profesionalnom putu", rekao je Ranieri.

"Ako Donnarumma ode u Real, vjerovatno bi osvojio dva ili tri naslova Lige prvaka u narednim godinama, zar ne? Normalno je sumnjati, no optužuju ga da je izdajica. Ako ostane, to će biti najveća rossonerska ljubav", istakao je Ranieri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najvatreniji navijači Milana potajno se nadaju da će prevladati ljubav i da će Donnarumma ostati, iako bi mogao da ode u klubove gdje bi imao i bolji ugovor i veće šanse da bude prvak Evrope. Vrijeme će pokazati kakvu odluku će donijeti mladić koji je sa 16 godina prvi put stao na gol seniora Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi