Ranieri oborio rekord kojim se ne može pohvaliti ni Mourinho

Konačno pretekao Posebnog

Ranieri oborio rekord kojim se ne može pohvaliti ni Mourinho

Italijanski nogometni stručnjak Claudio Ranieri konačno se može smijati Joseu Mourinhu.

Ranieri je 2004. godine dobio otkaz u Chelseaju, a na klupi Plavaca ga je zamijenio Jose Mourinho.

Portugalac je od tada u nekoliko navata javno prozivao italijanskog trenera, ali danas Ranieri konačno može reći da je bolji od Josea, barem u jednom segmentu.

Naime, on je oborio rekord Premiershipa kao trener koji je proveo najmanje dana na klupi jednog kluba prije nego što je osvojio titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo na toj poziciji pretekao je Mourinha. Ranieri je na klupi Leicestera proveo 294 dana prije nego što je osvojio titulu. Titulu je osvojio 38 dana prije Josea, a 48 prije Ancelottija. Slijede Wenger i ponovo Mourinho u drugoj epizodi sa Chelseajem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi