Ranieri optimističan: Nije lako, ali ostajemo u ligi

U novembru preuzeo Fulham

Ranieri optimističan: Nije lako, ali ostajemo u ligi

Menadžer Fulhama Claudio Ranieri uvjeren je kako će londonski klub pod njegovim vodstvom ostati u ligi.

Italijan je na kormilo Fulhama stigao u novembru 2018. godine nakon što je poslije serije loših rezultata otkaz dobio Slaviša Jokanović, a njegovo dovođenje donekle je donijelo promjene, barem gledajući igru, zbog čega je optimizam prisutan.

"Nije lako, u dnu smo tabele, ali optimističan sam i vjerujem da ćemo ostati u ligi", kazao je Ranieri, prenio je Sky Sport, koji priznaje da nije očekivao lakši posao.

"Kada dođete u Premier ligu, važno je da shvatite kvalitet i tempo tih nogometaša. Nadam se da ćemo moći da uradimo nešto dobro za tim. Zadovoljan sam ekipom, pošto igrači veoma dobro treniraju. Naravno, u nekim mečevima za pobjedu vam je potrebna i sreća. Protiv Burnleyja smo izgubili, a da nam oni nisu šutnuli na gol. To je vrlo, vrlo bizarno, ali moramo nešto da uradimo", naveo je Ranieri.

U nastavku sezone Fulham će biti jači za iskusnog Ryjana Babela od kojeg Ranieri očekuje mnogo.

"Izvanredan je igrač, vjerujem kako ćemo s njim biti jače. Također, nadam se i golovima s njegove strane, pošto nam trebaju igrači takvi. Ako bude bilo dobrih prilika za dovođenje još nekih igrača, predsjednik kluba je spreman..."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fulham je trenutno pretposljednji na tabeli sa pet bodova ispod crte, u zoni ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti