Ranieri poražen, ali svejedno zadovoljan: Iskreno, očekivao sam puno goru predstavu

Cagliari nakon Serije A i u Kupu pobijedio Sampdoriju

Ranieri poražen, ali svejedno zadovoljan: Iskreno, očekivao sam puno goru predstavu

Sampdoria je katastrofalno otvorila sezonu, a iako je u posljednjih mjesec i po počela bilježiti nešto bolje rezultate - i dalje se poprilično muči.

Ekipa iz Đenove je sinoć upisala novi poraz, drugi vezani od Cagliarija. Prvo je u Seriji A Sampdoria prokockala vodstvo i izgubila na gostovanju kod Cagliarija u sudijskoj nadoknadi rezultatom 4:3, da bi sinoć ekipa sa Sardinije izbacila Sampdoriju iz Kupa Italije.

Slavio je Cagliari ovaj put sa 2:1, ali trener Sampdorije, Ranieri, smatra da je njegova ekipa još i dobro djelovala na terenu s obzirom na poljuljano samopouzdanje i "strah" na samom startu meča.

"Očekivao sam goru utakmicu od svog tima, da budem iskren", rekao je Ranieri na press konferenciji nakon utakmice, pa nastavio: "Kada imate toliko novih elemenata to vam stvara probleme."

"U prvom dijelu utakmice smo bili uplašeni. Nismo počeli igrati dok nismo primili dva gola", istakao je Ranieri.

"U svakom slučaju, čestitam svojim momcima. Cagliari je imao dva šuta u okvir gola, ne sjećam se da je naš golman imao nekih sjajnih odbrana. Moram reći da je utakmica bila bliža rezultatu 2:2, nego 3:0 za njih, to je nešto zbog čega sam sretan", dodao je iskusni italijanski strateg.

Inače, prije vezanih neuspjeha protiv Cagliarija, Sampdoria je bila u seriji od četiri meča bez poraza. Sada se Ranieri nada da će se njegova ekipa oporaviti i upisati dobar rezultat protiv Parme, u nedjelju.

Podsjetimo, Claudio Ranieri je na klupu Sampdorije stigao polovinom oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi