Ludilo na Sardiniji nakon gola za 4:3 u 96. minuti!
Foto: Screenshot

Fudbalski spektakl

Ludilo na Sardiniji nakon gola za 4:3 u 96. minuti!

Večeras je na Sardegna Areni odigran "strašan" fudbalski meč. Nakon super zanimljivih stotinjak minuta igre, Cagliari je nekako iščupao pobjedu od 4:3 i odbranio čast Sardinije.

Na ovaj otok je stigla Sampdorija u potrazi za zlata vrijednim bodovima koji bi je odmakli od opasne zone. Iako su gosti vodili sa 0:2, a zatim i 1:3, na kraju su izgubili.

Za 1:3 je pogodio neuništivi Fabio Quagliarella (bio je to njegov drugi gol na meču) u 70. minuti, ali je onda krenuo Cagliari.

Prvo je u 74. minuti Joao Pedro pogodio za 2:3, da bi isti igrač samo dvije minute kasnije poravnao na 3:3.

Namirisali su domaći krv, pa su krenuli po novi gol, preokret i pobjedu. Ipak, ušlo se u sami finiš meča, a na semaforu je i dalje stajalo 3:3.

Sudija Aureliano je produžio meč pet minuta, ali se spletkom okolnosti igralo gotovo pet minuta više.

Taman kada se Aureliano spremao označiti kraj meča, Pellegrini je uputio odličan centaršut pred gol Sampdorije, a tamo se našao Cerri i zakucao loptu iza leđa nemoćnog Audera.

Tribine Sardegna Arene su doslovno proključale, slavili su svi, od redara do ekipa medicinske pomoći, a posebno Cerri, njegovi saigrači i trener Maran.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako je bilo na Sardegna Areni nakon Cerrijevog gola možete pogledati u video prilogu:

Cagliari sada ima 28 bodova na četvrtoj poziciji, dok je Sampdoria mjesto iznad zone ispadanja (17.) i ima 12 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi