Ranieri: Rado bih prihvatio klupu reprezentacije

Italijanski stručnjak

Ranieri: Rado bih prihvatio klupu reprezentacije

Proslavljeni italijanski stručnjak Claudio Ranieri povezuje se sa klupom italijanske reprezentacije nakon što je sa iste otišao Giampiero Ventura. On poručuje da bi rado prihvatio ovaj poziv.

Podsjetimo, Ventura je otkaz dobio nakon što nije uspio da reprezentaciju odvede na Svjetsko prvenstvo, a Ranieri je samo jedan od mogućih nasljednika. Nekadašnji strateg Leicester Cityja kaže da bi rado prihvatio ovaj poziv, ali da su ipak italijanskom fudbalu potrebne korjenite promjene.

"Poraz od Švedske u play offu bio je skoro pa predvidljiv. Možda to čak bude i dobra stvar na kraju jer su italijanskom fudbalu potrebne korjenite promjene", rekao je Ranieri za Corriere dello Sport pa nastavio:

"Moramo vratiti nacionalnu vrstu da ponovo bude centar svega. Naravno, svi bi voljeli posao na klupi Italije, ali ja sam sretan u Nantesu. Ako bi poziv došao, pitao bih predsjednika Nantesa da me pusti. Ipak, mislim da su italijanskom fudbalu potrebne osobe koje imaju nove misli i ideje", rekao je Ranieri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi