Italijani uskraćeni za mečeve SP-a na državnoj televiziji

Mediaset kupio prava

Italijani uskraćeni za mečeve SP-a na državnoj televiziji

E. Škorić

Po prvi put Italijani neće na državnoj televiziji moći da gledaju utakmice Svjetskog prvenstva.

Italijani nisu prošli na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, pa ne vlada preveliki interes za mečevima Svjetskog prvenstva koje se igra narednog ljeta.

Prvi put nijedna od 64 utakmice Mundijala neće biti emitovane na italijanskoj držaavnoj televiziji, a prava je za ove utakmice kupio Mediaset.

Mediaset je 1987. godine osnovao Silvio Berlusconi, bivši premijer Italije i predsjednik AC Milana, koji je za 78 miliona eura kupio prava na utakmice iz Rusije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Postaje sve učestalija praksa da privatne televizijske stanice kupuju prava na sve bitnije sportske događaje, dok se javni emiteri suočavaju s milion problema. Makar je to slučaj na ovim prostorima, a čini se da ni u Italiji nije ništa bolje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi