Ranieri se požalio: "Radim 25 sati dnevno..."

Želi promjene

Ranieri se požalio: "Radim 25 sati dnevno..."

Edmir Škorić

Romi ne ide ni nakon dolaska Claudija Ranierija, koji je priznao da dnevno 'radi 25 sati'.

Roma je poražena od Napolija s 3:1 na Olimpiku i sve je dalje od pozicija koje vode u Ligu prvaka, a atmosfera u rimskom klubu očigledno je narušena i stvari ne funkcioniraju baš onako kako bi trebalo da funkcioniraju.

„Nadam se da naši porazi služe kao gorivo koje nas tjera da reagujemo. Moramo to da projektujemo", kazao je Ranieri.

„Moram da procenim ko može da igra 30 minuta, 45 minuta, kome treba duži oporavak. Džeko je igrao sa problemom protiv Napolija, vidjet ćemo kako je on. Trebaju nam i Under i Perotti, ali fizičko stanje moramo uzeti u obzir", dodao je.

"Radim 25 sati dnevno razmišljajući kako da pomognem ovom timu. Nije lako, ali pokušavam. Sve ću dobro procijeniti: momci, naša formacija i protivnici. Ne znam ko će braniti u narednom meču, procijenit ću danas ili sutra", zaključio je.

Na kraju, upitan je Ranieri o tome da li će dopustiti navijačoima da u Trigoriji prate trening igrača.

„Navijači su shvatili da ih tim treba“, zaključio je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Curva Sud je podržao tim protiv Napolija sve do kraja, ali navijači sada žele da vide reakciju", rekao je na kraju.

Roma sutra navečer dočekuje Fiorentinu u još jednoj važnoj i izuzetno teškoj utakmici.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi