Ranieri: Tottenham je favorit za osvajanje titule

Smatra trener Leicestera

Ranieri: Tottenham je favorit za osvajanje titule

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri tvrdi kako Tottenham ima najveće šanse da se okiti naslovom prvaka. 

Claudio Ranieri je autor najvećeg ovogodišnjeg iznenađenja u Premiershipu i trenutno sa Leicesterom zauzima lidersku poziciju, međutim Italijan ulogu favorita daje Tottenhamu koji je na drugom mjestu sa dva boda manje. 

"Svi pričaju samo o Leicester Cityju, a niko o Tottenhamu. Smatram da su oni favoriti prvenstva. Sjajno se brane, napadaju, znaju šta žele. Mi smo doista lijepa priča ove sezone, pozitivna energija nas nosi, ali treba biti realan i priznati da su Manchester City, Arsenal i Tottenham favoriti", objasnio je Ranieri britanskim medijima. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izjave Ranijerijeve su u tamošnjoj javnosti prokomentarisane kao pokušaj da pritisak i teren favorita prebaci na leđa protivnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi