Ranieri: U mojoj ekipi vlada bratstvo, nikada ne odustajemo

Lisice pred historijskim uspjehom

Ranieri: U mojoj ekipi vlada bratstvo, nikada ne odustajemo

Endin Čaušević

Fudbaleri Leicestera danas igraju na gostovanju protiv Manchester Uniteda u okviru 36. kola engleske Premier lige.

Ukoliko Leicester danas ostvari pobjedu na Old Traffordu i teoretski će osigurati naslov prvaka Engleske što je historijski rezultat za Lisice. Trener ove ekipe, Claudio Ranieri, pred današnju utakmicu izjavio je da u ekipi tokom cijele sezone vlada bratstvo, te da nikada ne odustaju.

"Uvijek kažem svojoj ekipi da pokucaju na vrata i vide ko je sa druge strane. Možete igrati protiv slavnog kluba, ali u trenutnu utakmice i oni mogu igrati loše. Zato im kažem da igramo na pobjedu pa da vidimo šta će biti", rekao je Ranieri, te dodao:

"Mogu s pravom reći da bratstvo vlada u ekipi i to se može vidjeti na terenu. Igrali smo protiv mnogo jačih ekipa, ali momci nikada nisu odustali. Nikada ne odustajemo, to je zajedničkih duh".

Ranieri je dodao da svojoj ekipi uvijek kaže ako je protivnik jači i pobijedi svi trebaju pružiti ruke protivnicima i dostojanstveno se nositi s porazom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od 1995. do 2015. godine engleski Premiership je u 95% slučajeva osvajala velika četvorka Manchester United, Arsenal, Chelsea i Manchester City. Ipak, ove sezone će sigurno biti drugačije. Leicester je na korak od titule, ali svoje nade i dalje ima i Tottenham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi