Ranierijevo prvo pojačanje u Nantesu bit će fenomenalno

Navijači će biti oduševljeni

Ranierijevo prvo pojačanje u Nantesu bit će fenomenalno

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri prije nekoliko dana i zvanično je postao novi trener francuskog Nantesa.

Nekadašnji trener Leicester Cityja imao je problema da dobije radnu dozvolu u Francuskoj, jer ta zemlja ne dopušta zaposlenje trenerima koji imaju preko 65 godina. Ipak, taj problem je riješen i Ranieri može početi da razmišlja o narednoj sezoni.

Italijan je, kada su u pitanju pojačanja, prvo poželio novog golmana, a namjera mu je da dovede - ni manje ni više, nego Davida Ospinu iz Arsenala.

Kolumbijski golman ima problem da se nametne na golu Topnika jer je ispred njega Petr Cech, te upravo iz ovog razloga namjerava otići sa Emiratesa. Idealna destinacija za njega bi trebala biti povratak u Ligue 1 gdje je ranijer šest sezona uspješno nosio dres Nice. Podsjetimo, on je u Arsenal stigao na ljeto 2014. godine za oko četiri miliona eura, a prošle sezone je upisao tek osam mečeva u Premiershipu te je primio 16 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti