Lothar Matthaeus prekrižio zvijezdu Bayerna: "Odredite mu cijenu i sretan put"

Francuz napušta Minhen?

Lothar Matthaeus prekrižio zvijezdu Bayerna: "Odredite mu cijenu i sretan put"

Edmir Škorić

U svojoj kolumni za Sky legendarni njemački nogometaš Lothar Matthaeus opleo je po zvijezdi Bayerna koju bi, prema njegovim riječima, trebalo prodati.

62-godišnji Matthaeus često nije omiljen u Bavarskoj zbog žestokih kritika, no on to uglavnom radi kao osoba kojoj je stalo da u Bayernu sve bude savršeno.

Uglavnom nekadašnji nogometaš Bayerna kritikuje čelnike kluba, sada se obrušio na prvotimca i zvijezdu tima, frnacuskog reprezentativca Lucasa Hernandeza.

"Odmah bih prodao Lucasa Hernandeza. Od zahvalnosti prema klubu očito nije ostalo ništa", napisao je Matthaeus.

Lucas je došao iz Atletico Madrida 2019. godine za rekordnih 80 miliona eura, ali ne želi da produži ugovor s Bavarcima koji traje do ljeta 2024. godine. On bi karijeru nastavio u Parizu jer ga pokušava dovesti PSG.

Oglasi

PSG je defanzivca privukao petogodišnjim ugovorom (Bayern mu je nedavno ponudio produženje na četiri godine) i većom platom od Bayerna (preko 15 miliona eura godišnje). No, Bayern ne želi pregovarati o transferu ispod 50 miliona eura.

"Mentalitet je uvijek bio prisutan na terenu. Ali također je bio povrijeđen nekoliko puta tokom proteklih mjeseci i mogli ste se toga sjetiti kao igrač i ostati duže vjerni klubu. Očito ne, pa bih mu stavio cijenu i poželio sretan put".

Benjamin Pavard također ne želi da produži ugovor koji mu je na snazi do 2024. godine. Ako Pavard ode ovog ljeta, Bayern želi biti spreman za brzo djelovanje.

Kao zamjenu Bayern ima evropskog prvaka Kylea Walkera (33) iz Manchester Cityja. Osim toga, Min-Jae Kim (26), preferirani defanzivac trenera Thomasa Tuchela (49), trebao bi doći ako Hernandez doista ode.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Budući da drugi Francuz, Benjamin Pavard, također želi otići, imena o kojima se šuška Kyle Walker i Južnokoreanac Kim stvarno su dobri transferi", dodao je Matthaeus.

"Jedan od njih je imao fantastičnu sezonu u Napulju i to nije jedini razlog zašto bi se sjajno uklopio u Bayern. Walker je desni stroj, ali ne više najmlađi. To je čovjek za sljedeće dvije godine", zaključio je Nijemac.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
A Lothar bitan u Bayernu kao snijeg iz 2020-te godine!!!
1 0
Haroldinjo
Sta ovaj glumi nekog faktora koga boki briga za njegovo misljenje
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi