Potpisom za Velež ispisao historiju u svojoj domovini

Raphael Lea’i će taj dan dugo pamtiti

Potpisom za Velež ispisao historiju u svojoj domovini

Endin Čaušević

Velež je danas predstavio novo pojačanje, a to je mladi napadač Raphael Lea’i koji je danas zvanično potpisao ugovor s mostarskim klubom i zanimljivo da je time ispisao historiju u svojoj domovini.

Rođeni su ove zime napravili nekoliko promjena u igračkom kadru i jasno je da će ekipa mostarskog kluba izgledati dosta drugačije u nastavku sezone nego što je to bio slučaj u prvom dijelu.

Velež se punom parom priprema za nastavak sezone, a nakon nekoliko odlazaka iz tima Rođeni su doveli i nekoliko pojačanja.

Mostarski klub je i danas ozvaničio još jedno pojačanje i to je Raphael Lea’i koji je bio na probi u Veležu u prethodnom periodu i očito je da je ostavio veoma dobar utisak i izborio se za ugovor i ostanak u klubu.

Raphael Lea’i je danas zvanično potpisao za Rođene ugovor do ljeta 2024. godine uz opciju da isti produži na još godinu dana.

Međutim, zanimljvo je da je Raphael Lea’i potpisom za bh. premijerligaša ušao i u historiju Solomonskih Ostrva gdje će se sigurno pomno pratiti njegovi nastupi u dresu Veleža.

Oglasi

Naime, ovaj 19-godišnji napadač je prvi igrač u historiji sa Solomonskih Ostrva koji je potpisao profesionalni ugovor s nekim evropskim klubom i jasno je da se od njega u toj zemlji mnogo očekuje u budućnosti, a sigurno da su očekivanja velika i u njegovom novom klubu.

Raphael Lea’i je u petak uspješno prošao ljekarske preglede i potpisao je ugovor s Veležom. Inače, ponikao je u dresu Henderson Eelsa s kojima je igrao i u OFC Ligi prvaka, kao i u Internacionalnom kupu Okeanije.

Iako ima tek 19 godina već je debitovao i za seniorsku reprezentaciju Solomonskih Ostrva za koju je upisao sedam nastupa i zabio je pet golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Rođeni su otputovali na drugi dio priprema koji će odraditi u Antaliji gdje će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica.

Pored Raphaela Velež je već doveo nekoliko pojačanja, a radi se o Nedimu Hadžiću, Wallaceu, Mitru Čukoviću, Marku Karamarku, Saši Domiću, te Ante Hrkaču.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nije.bitno
Toliko igraca sa strane , da nasi domaci ne dolaze do izrazaja, a i sve manje se radi sa njima. I sve manjr djece ce zelheti trenirati
1 4
F1F
Sretno Ti bilo * ako ćeš * biti od pomoći za Velež?! Da si iz Mauritanije ne bitno ako ćeš pomoći. MUSVDG
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi