Raphael Varane ostavio svijet fudbala u nevjerici: Odlučio je otići sa samo 29 godina
Raphael Varane donio je odluku kakvu niko nije očekivao i oprostio se od reprezentacije (Foto: EPA)

Fokusirat će se na klub

Raphael Varane ostavio svijet fudbala u nevjerici: Odlučio je otići sa samo 29 godina

M. Šljivak

Fudbaler Manchester Uniteda Raphael Varane (29) odlučio je okončati reprezentativnu karijeru i uskoro će saopštiti kako se oprašta od dresa Trikolora te će se posvetiti samo klupskim obavezama u budućnosti.

Raphael Varane ostavio je u nevjerici ljubitelje fudbala širom svijeta i odlučio je završiti reprezentativnu karijeru sa samo 29 godina.

Varane je odluku donio zbog brojnih povreda koje je imao u proteklim godinama. Smatra da ima previše utakmica s reprezentativnim utakmicama i sada se želi potpuno fokusirati na klupsku karijeru i odlučio je reći zbogom nacionalnom timu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CoKMpXSOZtt/[/instagram]

Ovaj 29-godišnjak je odluku već saopštio selektoru reprezentacije Francuske Didieru Deschampsu i on neće računati na njegove usluge u narednim godinama i izazovima koji im slijede.

"Predstavljati našu divnu zemlju čitavu deceniju je najveća čast u mom životu. Osjećao sam veliki ponos svaki put kad sam obukao plavi dres. Dužnost je bila dati sve od sebe, igrati srcem i dati sve od sebe za pobjedu. Razmišljao sam o ovom dugo i odlučio sam da je pravo vrijeme da završim internacionalnu karijeru", poručio je Raphael Varane.

Oglasi

Interesantno je svakako da je fudbaler Manchester Uniteda bio glavni kandidat za novog kapitena reprezentacije. Ipak, od toga na kraju neće biti ništa i Deschamps će morati da nađe drugo rješenje za novog vođu nacionalnog tima.

Sjajni defanzivac je imao dosta uspjeha u reprezentaciji Francuske s kojom je osvojio titulu prvaka svijeta 2018. godine, te srebro u Kataru prošle godine.

Ukupno je 29-godišnji štoper za Trikolore nastupio u 93 utakmice i postigao je pet pogodaka. Debi je upisao 2013. godine i bio je jedan od najbitnijih igrača u defanzivnom redu ove selekcije.

Podsjetimo, prije Varanea od francuskog nacionalnog tima oprostili su se i legendarni golman Hugo Lloris, te Karim Benzema, koji je otišao zbog novih sukoba sa selektorom Deshcampsom.

Francuska ima zaista veliki izbor kvalitetnih igrača na svim pozicijama. Nema dileme da će se naći neko da ih sve zamijeni i teško je vjerovati da će se njihovo odustvo previše osjetiti.

Raphael Varane je fudbalsku karijeru započeo u ekipi Lensa. Igrao je za omladinske kategorije ovog kluba i samo jednu sezonu za seniorski sastav kada je stigao poziv koji se ne odbija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Real Madrid odlučio je kupiti talentovanog defanzivca 2011. godine. To je na kraju i učinio, a Varane je tokom 10-godišnjeg boravka u Madridu osvojio sve što je mogao na klupskom nivou.

2021. godine odlučio se za transfer u Manchester United. Kao i kompletan tim Crvenih đavola ni on nije previše blistao, ali imao je problema s povredama, no polako ulazi u staru formu što se osjeti i u Manchesteru koji igra sjajno ove sezone.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

semaa
AUUU EVO NIJE MI DOBRO, NEMOJ RAFAELEEEE.....MARŠ!
5 1
F1F
Pametan Varene... Madridista ( u duši ) sada uživa u još jednom VELIKOM klubu poput RM tj. MUFC. Sretno a France,vozdra !
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi