Varane želi da ode iz Manchestera nakon samo jedne utakmice u novoj sezoni

Nezadovoljstvo je vidljivo

Varane želi da ode iz Manchestera nakon samo jedne utakmice u novoj sezoni

Edmir Škorić

Francuski stoper Raphael Varane navodno od kluba traži da ga pusti da ode u slučaju adekvatne ponude.

Kada je Manchester United prošlog ljeta potpisao ugovor s Varaneom, navijači su se radovali s uvjerenjem da su potpisali jednog od najboljih stopera u danasnjem svijetu nogometa. No, vrlo brzo je postalo jasno da Varane više nije igrač kakav je bio. Francuz je sada daleko iznad svojih najboljih dana koje je imao u Real Madridu.

Varane nije bio starter u nedjelju protiv Brightona, baš kao i njegov bivši saigrač iz Real Madrida Cristiano Ronaldo, a United je izgubio neočekivano s 2:1 pred svojim navijačima.

Francuz je bio razočaran odlukom novog trenera Erika ten Haga da ga ostavi na klupi i sada bi najradije da promijeni klub, iako je tek prošlo ljeto doveden za 40 miliona funti.

29-godišnjak se borio za minutažu u svojoj debitantskoj sezoni u klubu, nastupio je samo u 28 od mogućih 47 utakmica zbog povreda i zdravstvenih problema s kojima se suočavao.

S obzirom na visoku platu i vjerovatno značajnu odštetu koju je potrebno platiti za njegovu kupovinu, ostaje pitanje postoje li timovi koji bi htjeli da ga dovedu ovog ljeta.

Ipak, s obzirom da se još smatra jednim od najboljih stopera na svijetu, vrlo je moguće da bi bogati timovi odvojili desetke miliona za njegov dolazak.

Varane je sa Crvenim đavolima potpisao ugovor do juna 2025. godine i istakao da je to bila prilika koju nije smio da propusti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije ta odluka donesena preko noći, dugo sam razmišljao. Svakako sam želio napustiti Real, ali otići bez svađe. Htio sam se okušati u nekom drugom klubu, osjetiti nešto novo i neke druge emocije“, kazao je Varane.

U Real je on stigao kao 18-godišnjak iz Lensa. Osvojio je tri naslova prvaka Šapnije i četiri Lige prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Kaze Varane da ga Varaju
2 0
nijepoznat
jer zeli u FK Vrapcice
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi