Manchester United i Juventus sklopili dogovor, čeka se još pristanak igračeve majke Veronique

Rabiot seli u Englesku

Manchester United i Juventus sklopili dogovor, čeka se još pristanak igračeve majke Veronique

Edmir Škorić

Brojni mediji objavili su da će Adrien Rabiot postati novi igrač Manchester Uniteda.

Francuski reprezentativac ušao je u zadnju godinu ugovora s Juventusom, a United ga je na kraju odlučio kupiti kada već nije uspio da otkupi ugovor Frenkiea de Jonga iz Barcelone.

Rabiot je prošao omladinsku školu PSG-a i sa 27 godina već ima mnogo iskustva igrajući na najvišoj razini. Za Parižane je odigrao 277 utakmica, a u Torinu 129.

Ima 29 nastupa u dresu francuske reprezentacije za koju je debitovao 2016. godine.

Sky Sports je danas objavio da su Manchester United i Juventus postigli dogovor o transferu veznjaka, a visina odštete iznosit će od 15 do 20 miliona funti. No, Manchester United ima još jedan zadatak - mora se nagoditi s igračevom agenticom, odnosno njegovom majkom.

Govorilo se da je Rabiotova majka, Veronique, "jedini kamen spoticanja" prije transfera u Manchester, ali sada je već izvjesno da će Francuz obući dres Crvenih vragova. Ostalo je još sitnica oko sklapanja dogovora između Uniteda i igrača, odnosno njegove majke, koja ga zastupa.

Oglasi

Rabiot je 28 puta startao za Juventus prošle sezone i igrao je u šest od osam utakmica Lige prvaka, ali se klubu pridružio tek nakon što je Massimiliano Allegri podnio ostavku na mjesto trenera 2019. Allegri se vratio u Juve prošle godine.

United je pratio Rabiota i 2019., ali pošto nisu uspjeli da izbore Ligu prvaka, igrač je na kraju kao slobodan iz PSG-a prešao u Juventus.

Crveni vragovi bi mogli iz Italije dovesti još jedno pojačanje. Tokom vikenda su slali devet miliona eura tešku ponudu Bologni za napadača Marka Arnautovića, ali je ona odbijena, no United neće tako lako odustati od reprezentativca Austrije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Engleski klub ne igra Ligu prvaka, a upravo to je razlog zašo je stigla odbijenica od De Jonga, koji je bio primarni cilj ovog ljeta, pa je klub morao da se okrene Rabiotu kao drugoj opciji.

Podsjećamo da je Manchester United u prvom kolu Premier lige, u nedjelju, izgubio na Old Traffordu od Brightona s 2:0. Košmaran početak za Erika ten Haga i United, taman kada su navijači pomislili da dolaze neka bolja vremena, ali ima još vremena da se stvari poboljšaju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Halland
Manchester United je dotakao dno i nece se izvuci još koju godinu iz toga,,,Rabiot i potencijalni transfer Arnautovica govore koliko su nisko pali i tuzno je trenutno biti navijaci crvenih vragova
4 0
Zoilomas
O dragi boze sta je ovo........otvori se nebo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi