Na adresu Barcelone stigla ponuda od 80 miliona eura
FOTO: EPA

Uzbudlivo nas ljeto čeka

Na adresu Barcelone stigla ponuda od 80 miliona eura

Haris Zilić

Saudijci lagano kreću u nove napade na fudbalskom tržištu, tako da će i naredno ljeto biti veoma uzbudljivo, vidjet ćemo koji će od fudbalera nastaviti karijeru u "obećanoj zemlji".

Španski "Sport" prenosi jutros vijest da je na adresu Barcelona stigla ponuda od čak 80 miliona eura za Raphinhu (27).

Ponudu je poslao klub iz Saudijske Arabije, ali pomenuti mediji nije naveo o kojem klubu je riječ.

Raphinha je i prošlo ljeto bio na meti klubova iz Saudijske Arabije, ali nije ni pomišljao da nastavi karijeru u pomenutoj državi.

Ovaj 27-godišnji Brazilac sa Barcelonom ima ugovor do ljeta 2027. godine i sigurno da i Barceloma može fino zaraditi u slučaju prodaje.

Oglasi

Pojedine špekulacije u Španiji govore da su Al Nassr i Al Hilal dva kluba koja su zainteresovani za pomenutog brazilskog fudbalera, pa se sumnja da je jedan od ta dva kluba poslao ponudu.

Raphinha ima platu od 5,5 miliona eura u Barceloni, a u Saudijskoj Arabiji bi imao oko deset miliona eura, dakle skoro duplo više.

Još jedan Brazilac bi mogao put Saudijske Arabije naredno ljeto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poajvila se i informacija da je Al-Ittihad zainteresovan za Richarlisona i da je spreman Tottenhamu ponuditi ponudu oko 100 miliona eura.

Očigledno je da Saudijci ne namjeravaju stati ni ove godine, a kako će se sve odvijati saznat ćemo možda već u junu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi