Nema kočnice u Saudijskoj Arabiji: Na ljeto spremaju još jedan spektakularan transfer
FOTO: EPA

Ne odustaju od svoje "politike"

Nema kočnice u Saudijskoj Arabiji: Na ljeto spremaju još jedan spektakularan transfer

Haris Zilić

Saudijci neće stajati čini se ni naredne sezone kada su u pitanju vrhunski transferi i dovođenje velikih fudbalskih zvijezda u svoje prvenstvo, iako su mnogi smatrali da će to sve trajati kratkog daha.

Al-Ittihad je nije uspio da nagovori Mohameda Salaha da pređe u njihove redove, ni novac im nije puno pomogao, a sada se ova ekipa okrenula drugoj zvijedzi iz Prmiershipa.

Napadač Tottenhama 26-godišnji Richarlison je nova meta Al-Ittihada. Ostrvski mediji pišu da je klub iz Saudijske Arabije spreman ponuditi i oko 100 miliona eura, ali to još uvijek samo špekulacije, ali interes za ovog fudbalera postoji.

U cijeloj priči će se i Tottenham pitati nešto kao i sam fudbaler koji je sa londonskim klubom vezan ugovrom do 2027. godine.

Trenutna vrijednost Risharlisona je 40 miliona eura, a ako bi zaradili duplo više od cijene sigurno da bi u Tottenhamu bili zadovoljni.

Oglasi

Dosta upitnika oko transfera Richarlisona

No, pitanje je da li Brazilac želi karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji u najboljim fudbalkim godinama? Da li će novac presuditi, vidjet ćemo već ovo ljeto.

Richarlison je u Tottenham došao 2022. godine nakon odličnih partija u Evertonu, a prije toga je bio član Watforda koji mu je bio prvi evropski klub nakon dolaska iz Flumiensea 2018. godine.

Za reprezentaciju Brazila pomenuti fudbaler je već odigrao 48 utakmica i postigao 20 golova.

Očigledno je da u Saudijskoj Aarabiji spremaju nove velike transfere ovo ljeto, a možda Richarlison bude prvi od njih, iako su u posljednje vrijeme klubovi iz Saudijske Arabije dobili više odbijenica nego potvrdnih reakcija na ponude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi