Xavi ga izveo iz igre, on odbio pozdraviti saigrača, počeo udarati sjedište, pa se oglasio

Raphinha u centru pažnje

Xavi ga izveo iz igre, on odbio pozdraviti saigrača, počeo udarati sjedište, pa se oglasio

Endin Čaušević

Barcelona i Manchester United odigrali su sinoć fantastičnu utakmicu na Camp Nou u okviru šesnaestine finala Evropske lige koja je završena na kraju rezultatom 2:2. No, meč je obilježio detalj iz samo finiša kada je Xavi Hernandez izveo iz igre Raphinhu koji je zbog toga u potpunosti izgubio živce, ali se odmah oglasio nakon svega.

Ljubitelji fudbala sinoć su mogli uživati u odličnoj utakmici koju su odigrali Barcelona i Manchester United. Meč je završen na kraju rezultatom 2:2, te smo vidjeli zaista veliki broj prilika na obje strane.

Barca je povela na startu drugog dijela kada je Marcos Alonso postigao gol nakon kornera Raphinhe za 1:0. No, onda je uslijedio šok za Katalonce jer su Crveni đavoli u svega nekoliko minuta došli do potpunog preokreta.

Prvo je Rashford poravnao na 1:1, a samo nekoliko minuta kasnije autogolom Koundea Manchester United dolazi do preokreta. Ipak, u finišu utakmice Barcelona je svim silama krenula naprijed i došla do izjednačenja.

U 76. minuti gol za 2:2 zabio je Raphinha koji je sinoć bio najbolji igrač Barcelone. Zbog toga su svi bili u šoku nekoliko minuta kasnije kada ga je Xavi odlučio izvesti iz igre, a umjesto njega na teren poslao je Ferrana Torresa.

I navijači s tribina su počeli zviždati zbog toga jer im nije bilo jasno zašto Xavi izvodi iz igre najboljeg igrača, a to nije bilo jasno ni Raphinhi. Brazilac je bio vidno ljut i razočaran što mora van igre i to je jasno pokazao.

Oglasi

Ljutito je izašao s terena i nije uopšte ni pružio ruku Torresu, a zatim je rukom počeo udarati sjedište koje je bilo ispred njega. Tu je uskočio Jordi Alba koji ga je smirivao, a i ostali saigrači su pokušali uraditi isto.

No, kamere su nekoliko puta prikazale Raphinhu koji je nešto dobacivao Xaviju i nije se mogao pomiriti s činjenicom da ga je izveo iz igre u trenutku kada je zabio gol i bio zaista najbolji igrač na terenu.

Međutim, Raphinha je ekspresno shvatio da mu takvo ponašanje ne može pomoći jer je konačno počeo igrati u Barceloni kako se to od njega očekuje i shvatio je da ne smije to upropastiti svojim ponašanjem.

Brazilac se oglasio odmah nakon utakmice i izvinio se treneru i svom saigraču zbog takve neprimjerene reakcije.

"Želio bih se još jednom svima izviniti, a naročito treneru za svoje ponašanje priliko izlaska iz igre. Izvinjavam se Ferranu Torresu, cijeloj ekipi i navijačima. Ponekad toliko gorite od želje da pomognete timu da naprosti ne možete iskontrolisati neke svoje poteze. Žao mi je. Već sam razgovarao s Xavijem", rekao je Raphinha.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Barcelona u nedjelju igra na svom terenu protiv Cadiza i već narednog četvrtka očekuje ih revanš meč protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu i borba za plasman u osmini finala Evropske lige.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Definitivno podrška za Raphinhu, ogromna je frustracija kad te zamijeni Ferran, a trebaju ti golovi. Xavi je uništio duel ubacivanjem Albe i Alonsa od početka, a kasnije ubacivanjem Ferrana. Katastrofa.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi