Xavi ga je uporedio s Neymarom i Rivaldom, ali da li će večeras biti u početnoj postavi?

Mnogo mu vjeruje

Xavi ga je uporedio s Neymarom i Rivaldom, ali da li će večeras biti u početnoj postavi?

E. Ganibegović

Barcelona je za sada odradila sjajan posao u prijelaznom roku.

U klub su stigli igrači poput Lewandowskog, Kessieja, Christensena, Raphinhe i Koundea, a svi osim ovog posljednjeg večeras će biti u konkurenciji za meč 1. kola Primere s Rayom.

Čini se da trener Xavi naročito nade polaže u Raphinhu, pridošlicu iz engleskog Leedsa.

O Raphinhi je trener Barcelone na press konferenciji uoči utakmice s Rayo Vallecanom imao riječi hvale. Usporedio je Brazilca, bivšim fudbalerima Barcelone. 

"Raphinha ima karakteristike koje su imali Neymar i Rivaldo. On će biti igrač razlike za nas. Raphinha je poput Neymara kao krilo, ali ima Rivaldov šut", rekao je Xavi Hernandez, prenosi BarcaTV.

Situacija oko Raphinhe između dva kluba, podsjetimo, još uvijek nije potpuno riješena.

Andrea Radrizzani, vlasnik Leedsa, poručuje čelnicima Barcelone da ako do 2. septembra ne izvrše uplatu za Raphinhu, bit će problema za Blaugranu. Prije nego što je potpisao s Barcelonom, Raphinha je bio blizu londonskog Chelseaja.

"Imao sam dogovor s Chelseajem i bilo me sram vratiti se Toddu Boehlyju i odbiti ga. Bilo je to nepoštovanje prema meni i nije bio pravi način

Ako Barcelona ne uplati novac za Raphinhu prije 2. septembra, imat ćemo problem koji će se pojaviti u svim medijskim institucijama u svijetu", rekao je vlasnik Leedsa, prenosi Mundo Deportivo.

Inače, utakmica Barcelona - Rayo igra se večeras od 21 sat. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1629277746
S kim ova Barcelona još nema problema
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti