Spisak igrača prijavljenih za večerašnji meč jasno pokazuje koga je Xavi prekrižio

Sada je mnogo jasnije

Spisak igrača prijavljenih za večerašnji meč jasno pokazuje koga je Xavi prekrižio

E. Škorić

Barcelona će protiv Rayo Vallecana večeras otvoriti novu sezonu.

Katalonce čeka domaći duel s Rayo Vallecanom i biće to prilika da Camp Nou pozdravi novi tim sa pregrtš novih imena, a u fokusu će biti igrači poput Lewandowskog, Raphinhe, Christensena, Kessiea...

Barcelona je uspjela da registruje sve igrače, izuzev stopera Julesa Koundea koji je doveden iz Seville, pa stoga ga i nema na zvaničnom spisku prijavljenih igrača za večerašnju utakmicu.

Međutim, postoji nekolicina igrača koji imaju pravo nastupa, odnosno uspješno su registrovani, ali Xavi na njih ne računa i jasno je da će oni napustiti tim, samo je pitanje kada će se to dogoditi.

Na spisku od 23 prijavljena igrača za duel s Rayom nema Samuela Umtitija i Martina Braithwaitea, koje je trener Katalonaca definitivno prekrižio i koji će otići do 31. avgusta, a nema ni Sergina Desta, koji je očito na izlaznim vratim.

Interesatno da se na spisku nalazi Memphis Depay, koji je navodno na pragu potpisa za Juventus, ali i Pierre-Emerick Aubameyang koji se povezuje s Chelseajem posljednjih dana.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić također je u konkurenciji, a trener Xavi je već kazao da planira da ga koristi i da će mu dati priliku jer je Pjanić svojim igrama u predsezoni pokazao da zaslužuje biti dio ekipe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On bi trebao biti rezervista i backup opcija za iskusnog veznjaka Sergija Busquetsa, ali svakako da može da se izbori za svoje mjesto u narednom periodu u startnoj postavi, iako to neće biti nimalo lako s obzirom na to kakve igrače Katalonci imaju u sredini terena.

Dodajmo još da je mladi veznjak Nico Gonzalez danas potpisao novi ugovor do 2026. godine, ali je poslan na posudbu Valenciji, s tim da tim s Mestalle nema pravo na otkup njegovog ugovora.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crnoicrveno
O yebo vam vise i barca i pjanic familiju napornu
7 4
denimen9
Pjanke majstor
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi