Rashford: Jedna utakmica je odlučila da li će United imati uspješnu sezonu
Rashford smatra da niko u decembru nije očekivao da bi se United mogao boriti za prva četiri mjesta na tabeli

Manchester United je u toj utakmici odigrao neriješeno

Rashford: Jedna utakmica je odlučila da li će United imati uspješnu sezonu

S. Pašalić

Nakon dolaska Olea Gunnara Solskjaera na klupu Manchester Uniteda u decembru, Marcus Rashford je zaigrao puno bolje.

21-godišnji napadač je uz Paula Pogbu bio igrač koji najzaslužniji što je United u to vrijeme ostvarivao dobre rezultate, ali i pored toga klub sa Old Trafforda je završio sezonu neuspješno.

United je poražen u četvrtfinalu Lige prvaka od Barcelone, ispao je u FA kupu također u četvrtfinalu, a u Premier ligi je na kraju završio na šestom mjestu i ostao bez Lige prvaka za narednu sezonu.

Ipak, Rashford smatra da je utakmica protiv Chelseaja 28. aprila bila ta koja je odlučila da li će United imati uspješnu sezonu.

Juan Mata je tada doveo United u vodstvo, da bi Marcos Alonso izjednačio na 1:1 zahvaljujući velikoj grešci Davida De Gee.

"Sezona je počela loše, a onda je na pola puta postala nešto bolja da bi na kraju završila razočaravajuće", rekao je Rashford.

"Moramo to posmatrati iz šire perspektive. Ako ste pogledali tabelu u decembru nema šanse da biste nas stavili među četiri prve ekipe"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dva mjeseca kasnije borimo se za četvrto mjesto, a možda i treće mjesto, a na samom kraju smo pali"

"Utakmica protiv Chelseaja je bila vrlo tijesna i da smo pobijedili u toj utakmici, to bi se smatralo uspješnom sezonom s obzirom na to gdje smo bili u decembru. To je u redu", zaključio je Rashford.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi