Ajaxov Brazilac na putu prema Madridu
(Foto: EPA)

Atletico se pojačava?

Ajaxov Brazilac na putu prema Madridu

M. Šljivak

Holandski velikan Ajax ostat će tokom ljeta bez pola tima.

Fantastične igre ovog tima u Ligi prvaka su donijele ogroman interes za njihove fudbalere, a evropski bogataši ne štede kako bi igrače ovog tima doveli u svoje redove.

Jedan od onih koji su nosili igru Ajaxa ove sezone je 22-godišnji brazilski fudbaler David Neres. Sjajni Brazilac je igrao sjajno, privukao je pažnju na sebe, a karijeru bi na kraju mogao nastaviti u Španiji.

Trener Atletico Madrida Diego Simeone zatražio je od rukovodstva kluba da mu dovedu Neresa. Smatra kako bi upravo on bio pravi izbor za tim, pa će Jorgandžije vjerovatno uputiti službenu ponudu za njega.

Neres će imati tešku odluku kada je izbor novog kluba u pitanju. Pored Atletica interes za njega pokazuju PSG i Juventus i sigurno je da ovi timovi imaju dovoljno novca da pobijede Atletico u trci.

Ajax se neće uplitati u izbor novog kluba ovom fudbaleru, baš kao što je to slučaj i sa ostalim mladim igračima. Pustit će ih da samo odluče, a zatim će prihvatiti ponudu koja dođe.

Neres je ove sezone zaista fantastičan. Igrao je zaista čudesno, a nastupio je čak u 50 utakmica i ima učinak od 12 golova i 15 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Član Ajaxa ovaj 22-godišnjak je postao prije dvije i po godine. Prethodno je nosio dres Sao Paola, gdje je prošao sve omladinske selekcije.

Sada je na njemu velika odluka o tome gdje nastaviti karijeru, ali sigurno da će sa njegovim kvalitetama prilagodba biti laka, gdje god da bude igrao.

Oglasi