Rasipa se stručni štab FK Sloboda: I Mustafa Peljto napustio Tuzlake

Potvrdio odlazak

Rasipa se stručni štab FK Sloboda: I Mustafa Peljto napustio Tuzlake

Samir Mlaćo

Sloboda je jučer remizirala u Zenici protiv Čelika (0:0), ali i ostala bez šefa struke. Naime, Mile Lazarević je odlučio da napusti Tuzlake, a razlog je teška finansijska situacija koja već sedmicama trese klub sa Tušnja.

Danas je ostavku podnio i trener u stručnom štabu Mustafa Peljto, vlasnik UEFA Pro licence.

Peljto je u Slobodu stigao iz Holandije gdje je stekao bogato iskustvo, a bio je zadužen za analizu utakmica, te kondicionu spremu nogometaša. Iako je prelazni rok na Tušnju katastrofalno odrađen uz finansijske probleme kasnije, Tuzlaci su za sada ipak na sjajnom šestom mjestu, a velika zasluge za to pripadaju članovima stručnog štaba.

U kratkom razgovoru za SportSport.ba potvrdio je ovu informaciju, te se zahvalio svima u FK Sloboda, te navijačima i svim simpatizerima kluba poželio sve najbolje u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Peljtinim stopama će sigurno i tim menadžer Admir Smajić, a Tuzlaci nemaju puno vremena za pronalazak novog stručnog štaba.

U srijedu ih očekuje meč Kupa BiH protiv Zrinjskog.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Podrinac007
Gdje se moze kupiti ulaznica. Uvijek je dobro dijeliti sadake.
2 6
kreka
Strucnog staba i govana.Sef se krije u sasi.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi