Rasterećeni Napoli razbio Cagliari
Foto: EPA

Serija A, 36. kolo

Rasterećeni Napoli razbio Cagliari

Edmir Škorić
Teme:

Premda im je 'suđeno' treće mjesto, nogometaši Napolija svejedno žele na najbolji način okončati tekuću sezonu. U 36. kolu italijanske Serije A ugostili su Cagliari i slavili ubjedljivo (3:0).

Napoli je večeras dominirao protiv Cagliarija i očekivano, potpuno zasluženo, ostvario 21. pobjedu u sezoni. Napolitanci s ovom pobjedom i dalje ostaju trećeplasirani sa 72 boda. Niti mogu nauditi drugoplasiranoj Romi, niti ih može sustići Fiorentina.

Za Cagliari je ova sezona ionako već odrađena ranije obzirom da ima 39 bodova i matematički je osigurao ostanak u Seriji A.

Gostujući nogometaši na San Paolu nisu imali šta da traže. Vodeći gol za domaće postigao je Mertens s penala, a u finišu prvog dijela, nakon sjajne akciej Pandeva i Callejona, Makedonac zabija za 2:0.

U 54. minuti Silvestri je za jedan start dobio direktan crveni karton, te priliku Napoliju da postigne i treći gol, drugi s bijele tačke. Ipak, Hamšik je promašio, no iz drugog pokušaja je Dzemaili loptu poslao u mrežu.

Do kraja je Napoli napadao, stvarao šanse, ali se Cagliari uspio zadržati na "samo" tri primljena pogotka. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 36. kolo:
Napoli - Cagliari 3:0 (Mertens 33, Pandev 43, Dzemaili 57)


Goran Pandev Goal - Napoli vs Cagliari 2-0... by f100000982993746

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.