Rasulo u Interu, Sassuolo odnio tri boda s Meazze
Foto: EPA

Inter miljama daleko od Evrope

Rasulo u Interu, Sassuolo odnio tri boda s Meazze

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera doživjeli su poraz danas na domaćem terenu protiv Sassuola (2:1) u okviru 36. kola italijanske Serije A.

Crna serija Intera nastavila se i u ovom kolu jer je na Meazzi tri boda osvojio Sassuolo. Nakon što je Stefano Pioli dobio otkaz zbog loših rezultata Intera čini se da se ništa nije drastično promijenilo jer je ovaj klub i danas poražen i to pred domaćim tribinama koje su bile poprilično prazne.

Inter je od prve minute krenuo po vodstvo, propustili su nekoliko sjajnih šansi, no nisu mogli da savladali golmana gostiju. Kazna je stigla u 36. minuti kada je Iemmello pogodio za 0:1. Već na startu drugog dijela Sassuolo je udvostručio svoju prednost, a ponovo je strijelac bio Iemmello.

U 70. minuti Inter je uspio da smanji na 1:2 golom Edera i tada je počela opsada gola gostiju. Domaći tim je imao nekoliko odličnih prilika da osvoji barem jedan bod, no Sassuolo se sjajno branio i na kraju je slavio sa 2:1. 

Inter je miljama daleko od Evrope jer se nalazi na osmoj poziciji sa 56 bodova, dok je Sassuolo na 12. mjestu sa 43 boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 36. kolo:

Inter - Sassuolo 1:2

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi