Htjeli su da poruče "Stop ratu", sada ih svi ismijavaju

Nije im pošlo za rukom

Htjeli su da poruče "Stop ratu", sada ih svi ismijavaju

E. Škorić

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, na mnogim sportskim borilištima poslana je poruka za mir.

"Stop ratu" je poruka koja se šalje diljem svijeta kako bi se zaustavila agresija na Ukrajinu koja traje već 19 dana. Ovu poruku viđali smo proteklih sedmica na raznim nogometnim, teniskim, košarkaškim, rukometanim i ostalim terenima, ali nogometaši u Rumuniji su se obrukali u želji da pozovu na mir.

Naime, na utakmici rumunske 2. lige između Poli Iasija i Astre nogometaši su izašli s majicama na kojima su ispisana slova. "Stop War!" trebala je da bude poruka poslana u svijet, no umjesto toga, poslana je poruka: "Raw pots" ili u nekom doslovnom prevodu "Sirove posude".

Čini se da je nedostajalo dogovora prilikom realizacije ovog humanitarnog gesta, zbog čega su mnogi ismijali potez Rumuna, no jasno - svi to znamo - oni kao i svi mi žele samo da rat prestane...

Poli je inače utakmicu dobio rezultatom 3:1, a to nije jedini skandal vezan za ruskog drugoligaša. N aiem, u petak se dopredsjednik kluba iz Iasija Dan Cojocaru pojavio u trenerci Manchester Cityja dok je za klub potpisivao novi igrač John Kamara.

Top Komentari

Goran86
Ko ovce na pasnjaku.
2 1
Turgut2
Pravilno je napisano ako se cita sdesna na lijevo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi