Ratko Mladić skupo koštao Crvenu zvezdu

Protiv CSKA bez publike

Ratko Mladić skupo koštao Crvenu zvezdu

E. Škorić

Crvena zvezda je kažnjena zbog transparenta kojeg su navijači ovog kluba posvetili ratnom zločincu Ratku Mladiću. Zvezda će bez prisustva publike odigrati meč šesnestine finala Evropske lige, pošto su njeni navijači u utakmici protiv BATE Borisova transparentom podržali ratnog zločinca.

"Iskreno, iznenađeni smo ovakvom odlukom UEFA. Mislim da smo tokom cijele jeseni pokazali da kao klub maksimalno odgovorno pristupamo svakom meču, pa i organizacionom smislu i da uvikek činimo sve što je u našoj mogućnosti da sve protekne u najboljem redu. Rastemo kao klub iz dana u dan i sigurno da ovakva odluka ne ide u prilog razvoju fudbala u Srbiji. Vjerujem da su toga svesni i u UEFA i veoma mi je žao što su se odlučili na ovako drakonsku kaznu", rekao je direktor Zvezde Zvezdan Terzić za Tanjug.

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i CSKA igra se 13. februara na stadionu Rajko Mitić.

Prema nezvaničnim informacijama, bez prisustva publike odigrat će svoj meč i Pratizan, koji će u šesnaestini finala odmjeriti snage s Viktorijom Plzen. Za razliku od NFSBiH, Uefa ipak ulazi u koštac s problemima i adekvatnim kaznama "časti" timove čiji navijači ne znaju da se ponašaju prema propisima.

Top Komentari

prsatidado
Trebalo ih šutnuti iz evropske lige, njih i tzv. Partizan - pa nek idu igrati bračom u istočnoj Aziji
14 2
Jadnimi
Ako im se ovakva glupost ponovi, izbacivanje, pa neka razmisle....
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi