"Fudbal me ne zanima, otkad ne igram nikad nisam otišao na stadion, nikad neću biti trener"

Osvojio je brojne trofeje i Ligu prvaka

"Fudbal me ne zanima, otkad ne igram nikad nisam otišao na stadion, nikad neću biti trener"

Admin Čaušević

Mnogo je fudbalera koji igraju fudbalu samo zato što im je to posao, ali rijetki se usude to i javno priznati. Jedan od njih je i Raul Meireles, nekadašnji portugalski reprezentativac te bivši član niza fudbalskih velikana.

Meireles se oprostio sa 33 godine. Što dovoljno govori o njegovom interesu za fudbal. Mnogi njegovi vršnjaci nastoje da produže igračku dob, ali to nije bio slučaj sa Portugalcem

Nekadašnji veznjak koji je u svojim vitrinama između ostalih ima i Ligu prvaka danas ima 41 godinu i živi daleko od očiju javnosti. Čak i nema profile na društvenim mrežama.

Odlaskom u penziju odlučio se distancirati od svjetla reflektora, a u jednom od rijetkih intervjua sam je priznao da ga fudbal uopšte ne zanima.

"U ovom trenutku i u bliskoj budućnosti ne želim imati nikakve veze s fudbalom", ispričao je bivši fudbaler koji je deset godina nastupao za reprezentaciju Portugala.

Za nacionalni tim svoje zemlje zabio je deset golova, a jedan od njih je stigao i na Bilinom polju protiv Bosne i Hercegovine u baražu za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Oglasi

"Gledam malo utakmica i kad sam igrao gledao sam ih malo. Radio sam to prilikom analize protivnika, ali zato što je to bio moj posao."

"Otkad sam prestao igrati, nikad više nisam bio na stadionu."

Meireles (broj 16) je zabio gol Bosni i Hercegovini u baražu za SP 2010

"Oproštaj od igranja za reprezentaciju možda me natjerao da ranije ostavim fudbal, reprezentacija je oduvijek bila moja velika strast."

"Biti trener je nešto što nikada neću biti jer je jako teško upravljati ljudima, definisati ljudske živote, a mnogi ljudi nemaju savjesti", završio je Meireles.

Nekadašnji veznjak je igrao za Chelsea, Liverpool, Fenerbahce, Porto, a od fudbala se oprostio 2016. godine. Zanimljivo da nije bio član generacije Portugala koja je postala prvak Evrope.

Vrhunac klupske karijere je svakako doživio 2012. kada je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka. Ukupno je osvojio 16 trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi