"Kada je tek stigao u Porto, Hulk nije znao šta radi, nije niti znao šta je nogomet"

Meireles tvrdi

"Kada je tek stigao u Porto, Hulk nije znao šta radi, nije niti znao šta je nogomet"

Edmir Škorić

Raul Meireles, bivši igrač Porta, prisjetio se dolaska Hulka u redove tog kluba.

Snažni brazilski napadač je za Porto potpoisao 2008. godine, ali njegovo samo prisustvo na prvim treninzima ostavljalo je u čudu sve tadašnje igrače portugalskog velikana.

Meireles, koji je imao priliku da igra s Hulkom po njegovom dolasku na Dragao, ispričao je za portugalski list Record kako je to sve na početku izgledalo.

"Veliki sam štovatelj Lisandra Lopeza, jednog od najboljih napadača s kojima sam igrao. Ali bilo je igrača za koje smo se pitali šta oni tu uopšte rade? Hulk je bio smiješan. Na prvom treningu Porta nije znao šta radi, nije znao šta je to nogomet, uzeo je loptu, okretao se i šutirao. Ništa drugo nije znao", kazao je Meireles, dodavši:

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Radamel Falcao je također stigao vrlo izgubljen, kao i Fernando, koji je bio prilično stidljiv, ali kasnije je imao fantastičan razvoj", poručio je Meireles.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi