Ravanelli se otvoreno nudi Middlesbroughu
EPA

Italijan bez posla

Ravanelli se otvoreno nudi Middlesbroughu

Nekadašnji italijanski reprezentativac Fabrizio Ravanelli izrazio je želju da preuzme Middlesbrough. 

U Middlesbroughu nakon ispadanja iz Premiershipa još nisu donijeli odluku ko će voditi klub u sljedećoj sezoni, a jedan od onih koji se otvoreno nudi ovom klubu je 48-godišnji Fabrizio Ravanelli. 

Italijan je, kako pišu engleski mediji, uvjeren da je pravi čovjek za trenerski posao u Middlesbroughu  i zatražio je od predsjednika kluba Stevea Gibsona da ga pozove. 

"Bio sam razočaran kada je Middlesbrough ispao iz lige, bilo mi je žao kluba, navijača, svih... Ali, sada je važno početi ponovo. Klub mora da pokaže ambiciju, pošto ima potencijal da bude među deset najboljih u Premiershipu. Volio bih da mi se ukaže prilika da postanem trener", izjavio je Ravanelli. 

Ravanelli je u igračkoj karijeri bio zvijezda Middlesbrougha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Svakog dana nosim Middlesbrough u srcu. To je bilo sjajno iskustvo u Engleskoj, posebno jer sam bio jedan od prvih Italijana koji su igrali u Premiershipu. Volim navijače Middlesbrougha, oni su fantastični." 

Trenersku priču Ravanelli je započeo u omladinskim kategorijama Juventusa, a još je imao priliku raditi u francuskom Ajacciju. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi