Rayo deklasirao Malagu za važne bodove
Foto: EPA

Primera, 23. kolo

Rayo deklasirao Malagu za važne bodove

Edmir Škorić

Rayo Vallecano je deklasirao Malagu s 4:1 u utakmici 23. kola španske Primere...

Rayo je u madridskom predgrađu ugostio Malagu i upisao veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak. 

Do šeste pobjede su domaći stigli uvjerljivo. Poveli su već u 26. minuti golom Iaga Falquea, da bi Arbilla samo dvije minute kasnije povisio na  2:0. 

Sergio Sanchez je u završnici prvog dijela skrivio penal i dobio crveni karton, a Joaquin Larrivey je bio precizan s bijele tačke za visokih 3:0. Četvrti gol za Rayo, svoj drugi, postigao je Falque u 63. minuti.

Sve što su nemoćni gosti uspjeli jeste utješni gol Aleksandra Iakovenka u 72. minuti. Rayo ostaje 19-plasirani sa 20 bodova, ali u puno boljoj poziciji nego što je to bio do danas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 23. kolo: 
Rayo V. - Malaga 4:1 (Falque 26, 63, Arbilla 28, Larrivey 45 - penal/ Iakovenko 72)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.